Congres Academie voor Mindful Teaching

Congres Mindfulness

Congres: Mindfulness in gezin & onderwijs 2015

Door Living Mindfulness & de Academie voor Mindful Teaching

Datum: 21 & 22 april 2015

Locatie: de Rodehoed in Amsterdam

Er is een groeiend bewijs dat Mindfulness een krachtig middel is om de uitdagingen waar ouders en scholen voor staan het hoofd en hart te bieden.

Hoe leren kinderen op school zich beter te concentreren in een tijd van overmaat aan prikkels? Hoe  kunnen ouders  en leerkrachten zelf invloed uitoefenen op  hun eigen gevoel van welzijn ?  Hoe kun je onverdeelde aandacht en  zorg bieden aan kinderen met gedragsproblemen, risicogedrag en de toenemende klachten als angst en depressie. Zowel thuis als op school? Hoe leer je  aandacht te hebben voor de binnenwereld om vervolgens in de buitenwereld bewust en wijs te reageren? Waar kun je nog op vertrouwen?

Meer dan ooit is er thuis en op school  behoefte aan stabiliteit, compassie en  momenten van rust. In een context  van een sterk veranderende maatschappijen economie is het noodzakelijk en mogelijk om onderwijs, opvoeding en persoonlijke groei weer met elkaar te verbinden. Op dit moment. NU .

Leiders op het gebied van Mindfulness in onderwijs, opvoeding  en onderzoek bij kinderen geven hun collectieve aandacht aan de wijze hoe dit belangrijke werk gedaan kan worden.

Jon en Myla Kabat-Zinn, Luc Stevens, Ron Scholte, Susan Bögels en Eline Snel!

U kunt het programma en een speciale aanbieding voor vroege vogels vinden op onze website:

www.mindfulnesscongres.nl

 

Nog geen reacties.

Plaats een reactie