Eendaagse training ‘Werk vinden met Social media’ gevolgd

Zaterdag 15 april ging ik naar deze eendaagse training die door Aaltje Vincent werd verzorgd. Ik deed dat met name voor onze kandidaten bij Van Hoek & Partners die we altijd al tips voor het gebruik van LinkedIn meegeven.

Ik moet toegeven dat ik met enige scepsis van huis vertrok.  Ik wist tenslotte toch al aardig wat van LinkedIn en het boekje dat ik van te voren als huiswerk had doorgelezen bevestigde dit enigszins.

Gelukkig bleek de dag een zeer goede investering. In een vlot tempo kregen we (de deelnemers) de ene na de andere praktische tip hoe LinkedIn (en in mindere mate Twitter en Facebook) je kan helpen aan die leuke baan.

LinkedIn heeft zeer veel mogelijkheden maar omdat het programma helemaal niet gebruiksvriendelijk is, moet je een expert zijn om die allemaal te weten te komen en vervolgens weten te vinden. Soms/vaak gaat dit via een minuscuul onopvallend icoontje die je zonder urenlang onderzoek (en wie heeft er hier tijd voor?) zelf nooit gaat vinden.

Aaltje is de eerste die aangeeft dat je het met LinkedIn alleen niet gaat redden. Natuurlijk moet een kandidaat wel een strak cv hebben, scherp hebben wat deze wil, dient de keuze realistisch te zijn en moet er een enthousiaste uitstraling zijn.

De opbrengst van de dag is dat ik nu een zeer praktische handleiding heb waarmee ik alle kandidaten die nieuw werk zoeken kan begeleiden om hun kansen op die leuke baan enorm te vergroten. Ik heb niet een nieuwe wereld ontdekt maar wel een reusachtig continent.

Een aanrader voor loopbaanprofessionals of gewoon voor je zelf!

LInkedIn

Nog geen reacties.

Plaats een reactie