Mindfulness voor kinderen

Kinderen zijn vaak te druk. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten. De ‘aanknop’ doet het wel, maar waar zit de ‘stopknop’? Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en concentreren, in contact met hun lijf te zijn, zichzelf tot rust te brengen.

  • Door rust in hoofd en lijf verbeteren de concentratie en leerprestatie. Kinderen gaan niet meer gebukt onder problemen maar vinden oplossingen.
  • Kinderen gaan om met kwaliteiten als ‘compassie’, ‘geduld’ en ‘dingen loslaten die je niet kunt veranderen’. Zo leren ze om te gaan met spanningen. Hun vriendelijkheid neemt toe en het pestgedrag neemt af.

Mindfulness voor kinderenJan-Paul Buijk Certificaat-stempel

De methode 'Aandacht werkt!' van Eline Snel is een methodische Mindfulness-training, die acht tot tien weken duurt, speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren op school, in de eigen praktijk, in ziekenhuizen en instellingen.

De training is toegesneden op vier verschillende leeftijdscategorieën, en wordt uitgevoerd door gecertificeerde kindertrainers, opgeleid aan de internationale Academie voor Mindful Teaching (AMT).

Meer weten? Download de folder

Weten wanneer er trainingen 'Aandacht werkt!' gepland zijn? Zie de agenda.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Nog geen reacties.

Plaats een reactie