VOC oefent met mindfulness

Op 22 januari heb ik in samenwerking met het Vordens Ondernemers Café (VOC) een thema-avond over mindfulness verzorgd. Mindfulness is 'hot' of een 'hype', zoals ze dat dan zeggen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een mindful workshop voor volgen.

Martien Pater deed de aftrap van de thema-avond met een interview in de vorm van prikkelende óf óf vragen. Hiermee krijgen de toehoorders al snel een aardig beeld van ondergetekende. Aan het eind van de avond verzorgde Martine Smit een 'elevator pitch' die zij afsloot met een prachtig a capella gezongen lied.

Tijdens de thema-avond hebben we behalve gesproken over mindfulness vooral ervaren waar mindfulness over gaat. Het is net als het versterken van je spieren bij krachtoefeningen; hier kun je heel veel over praten maar dat helpt niet. Je moet het gewoon doen. Wereldwijd wetenschappelijk onderzoek heeft dit al ruimschoots aangetoond.

Hieronder een door tekstschrijver Roel Wildeboer geschreven beknopt verslag van de thema-avond, als ingezonden stuk geplaatst in het Contact in Bronckhorst.

 

150127 Verslag VOC thema avond mindfulness

Nog geen reacties.

Plaats een reactie